Ik doe mee

Ik steun het project Bezorgde Energie Gebruikers

Op dit moment zijn er 4848 ondertekeningen. Direct tekenen.

VERKLARING EN MACHTIGING VAN BEZORGDE ENERGIE GEBRUIKER

Door het ondertekenen van deze verklaring en machtiging sluit ik mij aan bij de groep Bezorgde Energie Gebruikers (BEG) die door de Stichting Milieu en Mens voor de rechter vertegenwoordigd zal worden in het hoger beroep in de zaak van Shell tegen Milieudefensie.

Lees de machtiging

  • Ik ben voorstander van een evenwichtig milieubeleid dat rekening houdt met de regels van de democratische rechtsstaat en de economische gevolgen van milieumaatregelen.
  • Door het huidige klimaatbeleid zijn mijn/onze energiekosten gestegen en het vonnis van de rechtbank Den Haag in de zaak Milieudefensie tegen Shell zal de kosten verder doen stijgen. Ik maak mij ernstige zorgen over de gevolgen die de uitspraak van de rechter voor mij persoonlijk, voor mijn bedrijf en voor de economie en werkgelegenheid zal hebben en eis dat mijn rechten, of van mijn bedrijf en belangen door de rechter gerespecteerd worden.
  • Ook vind ik dat de regels van de democratische rechtsstaat door de rechter in de zaak van Milieudefensie tegen Shell geschonden zijn. Ik word niet vertegenwoordigd door Milieudefensie; ik heb deze organisatie nooit toestemming gegeven om mij te vertegenwoordigen. Ik ben door de rechter nooit gehoord en mij is niets gevraagd. Naar mijn mening vertegenwoordigt Milieudefensie niet het algemeen belang. Milieudefensie is voorstander van een onevenwichtig en ineffectief milieubeleid dat mijn goedkeuring niet heeft.
  • De Stichting Milieu en Mens zal voor een evenwichtig milieubeleid pleiten dat rekening houdt met mijn belangen en rechten, de economie en werkgelegenheid en de eisen van de democratische rechtsstaat.
  • Ik stel hierbij uitdrukkelijk dat ik uitsluitend door de Stichting Milieu en Mens vertegenwoordigd wordt. Ik machtig hierbij de Stichting Milieu en Mens om namens mij de belangen en rechten van de groep ‘Bezorgde Energie Gebruikers’ te vertegenwoordigen in het kader van de strijd om evenwichtig milieubeleid.
  • De Stichting Milieu en Mens zal mij via een website op de hoogte houden van de rechtszaak en mij de kans geven om mijn stem te laten horen.
  • Ik begrijp dat de Stichting Milieu en Mens geen enkele financiële bijdrage vraagt, omdat de Stichting Milieu en Mens juist ook voor die mensen wil opkomen die het geld niet kunnen missen. Energie-armoede is immers een toenemend probleem. Indien ik een donatie aan de Stichting Milieu en Mens doe, staat die donatie los van deze verklaring en machtiging.

Deze verklaring en machtiging is door mij goed gelezen en heeft mijn goedkeuring en volle instemming. Met mijn handtekening bevestig ik alles wat in deze verklaring en machtiging staat.

Ik steun het project

Volg ons op social media:

Ik doneer

Uw financiële steun is hard nodig om onze doelen te bereiken. Iedere donatie, groot en klein, helpt mee om onze zorgen kenbaar te maken bij de rechter via tussenkomst in de rechtszaak tussen Milieudefensie en Shell.

N

Ik doe mee

Bent u ook een Bezorgde Energie Gebruiker en steunt u ons initiatief? Geef ons een mandaat door middel van uw handtekening. We hebben zoveel mogelijk handtekeningen nodig om aan te tonen dat het de energiegebruiker menens is.
u

Ik wil meer weten

De rechtszaak waaraan wij gaan deelnemen is het hoger beroep van Shell tegen Milieudefensie. Deze zaak is aanhangig bij het Gerechtshof Den Haag. Waar dit over gaat? Lees over de rechtszaak en onze tussenkomst op onze website.