Onze eisen

Initieel dat MilieuDefensie afziet van het uitvoeren van het vonnis zoals in eerste aanleg door de rechter gewezen. En als zij dat niet doet om te interveniëren in het Hoger Beroep dat Shell inmiddels heeft aangetekend tegen MilieuDefensie c.s. om er op die manier voor te doen zorgen dat het vonnis zoals gewezen door de rechter in eerste aanleg van tafel gaat.

We zien nu al dat MilieuDefensie c.s. op basis van die uitspraak 29 grotere bedrijven heeft aangeschreven en geëist dat die zich op korte termijn gaan conformeren aan hun eisen. Als die dat doen, en we hebben ook al contact gehad met enkele van die grotere bedrijven, dat geldt dat ook voor de leveranciers en afnemers en dus alle consumenten en veel andere bedrijven.

Dat zou betekenen dat Nederlandse burgers en bedrijven te maken krijgen met veel strengere eisen dan in het buitenland, waardoor niet alleen de kosten voor burgers en bedrijven nog veel meer zullen stijgen, maar dat er ook een steeds groter concurrentienadeel gaat ontstaan met burgers en bedrijven van landen die niet met die strengere eisen te maken hebben of krijgen. En dat zal dan weer grote schade toe kunnen brengen aan de economie en dus de welvaart van ons land. Dat willen wij proberen te voorkomen en op zijn minst een duidelijk signaal afgeven dat dit schadelijk, dus onverstandig is en averechts werkt.

Volg ons op social media:

Ik doneer

Uw financiële steun is hard nodig om onze doelen te bereiken. Iedere donatie, groot en klein, helpt mee om te proberen als onafhankelijke partij via tussenkomst in de rechtszaak tussen Milieudefensie en Shell het eerdere vonnis van tafel te krijgen.

N

Ik doe mee

Bent u ook een Bezorgde Energie Gebruiker en steunt u ons initiatief? Toon uw adhesiebetuiging door middel van uw handtekening.

u

Ik wil meer weten

De rechtszaak waaraan wij gaan deelnemen is het hoger beroep van Shell tegen Milieudefensie. Deze zaak is aanhangig bij het Gerechtshof Den Haag. Waar dit over gaat? Lees over de rechtszaak en onze tussenkomst op onze website.